Otteluennakot

Miesten 1B-divisioona koki melkoisia muutoksia värikkäiden vaiheiden jälkeen sen päätyttyä viime keväänä. Ensin Koripalloliitto julkaisi tulevat sarjauudistukset korisliigaan ja molempiin valtakunnallisiin divareihin, joissa sarjoja alettaisiin laajentamaan.

Sitten keväällä tuli Korisliigasta lähtien konkursseja, oli muita talousvaikeuksia siellä täällä ja iso pallo lähti vyörymään. Kun eri sarjoihin täydennettiin joukkueita, ei homma mennytkään kuten suunniteltiin, vaan paikkojen täytössä tuli vastaan melkoisia haasteita (joissa jälleen maassamme vallitseva vaikea taloustilanne oli vahvassa sivuroolissa).

Korisliiga ja 1A-divisioona saatiin joukkueiden osalta loppujen lopuksi selviksi jo alkukesästä, mutta 1B-divarin joukkuemäärä ja joukkueet olivat osittain arvoituksia vielä syyskuussa ja urheilun oikeusturvalautakuntaakin tarvittiin prosessissa. Näistä vaiheista on ollut paljon polemiikkia lajin keskustelupalstalla Koripallo.comissa, josta uteliaat voivat mennä lukemaan juonenkäänteistä tarkemmin eri topiceista.

Nämä ovat jo taakse jäänyttä aikaa ja sarjan alku on ovella. B-divarissa on kaudella 2015 - 2016 peräti 15 joukkuetta ja sarjassa pelataan kaksi kierrosta runkosarjaa. EBT:n lisäksi viime kauden joukkueista jatkavat ylöspäin noussutta HBA Märskyä lukuunottamatta kaikki muut: Karkkila, PeU-Basket, PuHu, Rahola, Ura Basket ja Vaasa.

Uusina joukkueina sarjassa tällä kaudella ovat HNMKY, Hyvinkään Ponteva, Korikouvot, KTP, Lahti Basketball, Namika Lappeenranta, Tapiolan Honka ja Turun NMKY.

Laajentuneessa divarissa on luvassa varmasti monia mielenkiintoisia otteluita, joista monissa saadaan seurata kiihkeitä paikalliskamppaluita länsirannikolta lähtien. Kausi käynnistyy ensi lauantaina Tapiolan Hongan isännöidessä Vaasan Salamaa ja EBT aloittaa kautensa heti kotipelillä sunnuntaina PuHua vastaan.

Odottavan aika on pitkä, mutta kaikki päättyy aikanaan ja tämä tapahtuu sunnuntaina 4.10. klo 17:00 Opinmäen koulussa (Espoonlahden urheiluhalli on vielä remontissa). 

4.10. Espoo Basket Team - PuHu Juniorit (klo 17:00 Opinmäen koulu); otteluennakko:

Sarjan alun ollessa jo kynnyksellä eri joukkueiden kokoonpanot ovat vielä hämärän peitossa, minkä takia otteluennakon tekeminen tähän kauden avausotteluun on hieman haastavaa. Se nyt kuitenkin on selvää, ettei viime kautta kannata muistella, sillä molemmat joukkueet ovat osittain uudistuneet pienen asioiden kaivelun perusteella.

EBT jatkaa Coach Harrisin komennossa ja Justice Graham toimii edelleen silminä ja korvina parketilla. Grahamin lisäksi kaudella tahtipuikkoa heiluttelevat mm. Julius Pehkonen ja Marco Tammi, mutta koska tämän ennakon tarkoitus ei ole toimia PuHun skouttausapuna; EBT:n muu rosteri selviää, kun liitto sen julkaisee omilla sivuillaan.

Vaikkei PuHunkaan kokoonpano näy tätä kirjoitettaessa netissä, voi väittää Kristian Palotien valmentaman joukkueen vahvistuneen melkoisesti viime kaudesta. Uusina pelimiehinä joukkueeseen ovat siirtyneet mm. HBA Märskystä vastuuta lisää hankkimaan lähtenyt Thomas Van Santen, useamman kauden divarissa ja viime kaudella EBT:ssä pelannut Antti Heiskanen, MaSusta siirtynyt ja mm. Turussa divaria kolunnut Oscar Lindqvist, sekä B-divarin kolmen vuoden takainen MVP, viime kaudella korisliigaa Salon Vilppaassa tahkonnut Sakari Salminen.

Mielenkiintoisia nimiä mielenkiintoisen vastustajan riveissä ja edessä on varmasti näkemisen arvoinen koitos, vaikka kauden avauspeleissä usein vielä hieman haetaankin sitä ihteään.

EBT aloittaa kauden "evakossa" Espoonlahden hallin remontin takia, mutta puitteet ovat vähintäänkin kunnossa uuden Opinmäen koulun salissa. Tip off siis ensi sunnuntaina 4.10. klo 17:00, be there!