Playoffs-ottelut jäivät miehiltä vain haaveeksi

8.3.2017

Eshaq Safi (kuva Peter Åhman)
Justice Graham (kuva Peter Åhman)
Mika Metsämaa (kuva Peter Åhman)

Espoo Basket Teamilla oli jälleen tuplaviikonloppu, kun miesten I-divisioona B:n runkosarjan kahdella viimeisellä kierroksella kohdattiin ensin perjantaina 3.3.2017 Kaarinassa Ura Basket ja sitten sunnuntaina 5.3.2017 kotona Espoonlahdessa Karkkila. EBT hävisi kummatkin ottelut. Ura Basket voitti numeroin 97-79 (54-32) ja Karkkila vei voiton 78-82 (37-35).

Lähtökohtana näihin kahteen runkosarjan viimeiseen otteluun oli se, että Espoo Basket Teamilla oli edelleen pienet mahdollisuudet päästä sarjan playoffs-otteluihin. Se vaati joukkueelta yhden ottelun voittamista näistä kahdesta pelistä sekä sopivasti ristiin pelaamista muutamassa sarjan muussa kamppailussa. Näin ei kuitenkaan tapahtunut ja pudotuspelit jäivät EBT:ltä vain haaveeksi.

  

Perjantaina ottelun ensimmäiset seitsemän minuuttia pelattiin tasaisesti, mutta sen jälkeen Ura Basket meni menojaan. Ura Basket pelasi pudotuspeliotteella ja -asenteella ja Espoo Basket Team kiukutellen sekä yksin yrittäen ilman pelisuunnitelmaa. Kotijoukkueen otteluraportin otsikon mukaisesti kuriton EBT oli suupala Ura Basketille. Parhaimmillaan Ura Basket johti ottelua 36 pisteellä, mutta neljännen jakson lopulla Eshaq Safin onnistumiset korin alla toivat EBT:n 18 pisteen päähän. Näin pisteet jäivät Kaarinaan numeroin 97-79.

 

Ottelussa onnistuneina pelaajina palkittiin Ura Basketin Eero Aaltonen ja Espoo Basket Teamin Justice Graham.

 

Perjantain OTTELUTILASTO

 

Sunnuntain kotiotteluun Karkkilaa vastaan lähdettiin voitto mielessä. Karkkila tuli ilmi selvästi jännittyneenä peliin, koska he olivat vaarassa pudota sarjasta riippuen siitä miten tämän runkosarjan viimeisen kierroksen ottelut eri paikkakunnilla päättyisivät.

 

Mutta heti ottelun ensi minuuteista lähtien näki, että tästä ottelusta ei jääne jälkipolville paljon kerrottavaa. Espoo Basket Teamin playoffs-paikka ratkaistiin tällä viimeisellä kierroksella, mutta se ei näkynyt joukkueen ja pelaajien otteissa. Kotijoukkueen peli oli flegmaattista heikkoa Karkkilaa vastaan. En tiedä sitten oliko syynä tähän huonoon esitykseen ajatus helposta voitosta, mutta neljännellä jaksolla Karkkila meni huomattavasti EBT:tä parempia pelikuvioita käyttäen kotijoukkueen ohi ja piti johdon ottelun loppuun saakka. Edellisen ottelun tapaan vaisusti pelannut EBT hävisi ottelun numeroin 78-82. Näin miesten ottelut 1B-divisioonassa päättyivät tämän kauden osalta tähän runkosarjan viimeiseen kierrokseen ja lopputuloksissa EBT sijoittui sarjassa kuudenneksi.

 

Ottelussa onnistuneina pelaajina palkittiin Karkkilan Mike King ja Espoo Basket Teamin Mika Metsämaa.

 

Sunnuntain OTTELUTILASTO

 

Espoo Basket Team kiittää kannattajiaan, katsojiaan ja yhteistyökumppaneitaan tuesta kauden aikana. Ottelut jatkuvat jälleen syksyllä ensi kauden alkaessa. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT:tä myös jatkossa!