Miehet hävisivät kevätkauden avausottelussa Raholan Pyrkivälle

12.1.2017

Pelaajaesittelyssä Iiro Kerminen ja P07 joukkue (kuva Peter Åhman)
Anton Vialen levypallotaistelussa (kuva Peter Åhman)

Espoo Basket Team aloitti Divari B:n kevätkauden sunnuntaina 8.1.2017 kotona Espoonlahdessa, jossa vastassa oli Raholan Pyrkivä. EBT menetti hyvän alun jälkeen otteen peliin ja näin RaPy vei helpohkon voiton Tampereelle numeroin 78-88 (42-44).

Ottelu alkoi täysin Espoo Basket Teamin hallinnassa. EBT:n aloitusviisikko Iiro Kerminen, Lauri Järvinen, Joshua Gouch, Robert Åhman ja Justice Graham nakutti viidessä minuutissa taululle numerot 16-6. Vielä Anton Vialenin kentälle tulon jälkeen EBT:n johtonumerot kasvoivat seuraavassa hyökkäyksessä lukemiin 19-6. Ja alussa Raholan Pyrkivän korinteko oli täysin Antti Keski-Koukkarin varassa. Tämän jälkeen EBT:n peli meni täysin tukkoon ja tehottomaksi. En tiedä oliko syynä pelaajavaihdot vai jokin muu asia, mutta Raholan Pyrkivä vei seuraavat kuusi minuuttia 21-0! Kun toista jaksoa oli pelattu puolitoista minuuttia, RaPy johti ottelua 19-27.

 

Tämä Espoo Basket Teamin kuuden minuutin pisteetön jakso käänsi ottelun luonteen täysin. EBT kavensi vielä puoliajalle mentäessä Raholan johdon kahteen pisteeseen 42-44, mutta EBT oli koko ajan takaa-ajajana ottelun loppuajan.

 

Ottelun toiselle puoliskolle Raholan Pyrkivä vaihtoi puolustusmuodoksi paikan ja se pysäytti loputkin haaveet EBT:n voitosta. Espoo Basket Teamista ei löytynyt heittovoimaa eikä oikein itseluottamustakaan paikkapuolustuksen purkamiseksi, vaikka Iiro Kermisen kolmosprosentti olikin 75%. Sen sijaan RaPy käytti Tommi Rasin, Antti Keski-Kuokkarin, Lauri Tiaisen ja Angel Mavrodievin toimesta saamansa paikat hyvällä teholla ja prosentilla hyväkseen ja näin EBT lopun hyvästä taistelusta huolimatta joutui tunnustamaan tässä ottelussa Raholan paremmaksi.  Pisteet menivät Tampereelle Cesar Emilio Caerapinhan viime sekunnin kolmosen jälkeen numeroin 78-88 (42-44).

 

Ottelu ei ollut ihan parasta M1DB-korista, mutta pelissä nähtiin upea joukko P07 poikia moppaamassa ja kannustamassa. Samoin ottelun puoliajalla nähty Tanssipiste Loisteen showtanssin Edustusryhmien teos Ain’t No Other oli hieno esitys. Suuret kiitokset molemmille ryhmille!

 

Ottelussa onnistuneina pelaajina palkittiin Raholan Pyrkivän Antti Keski-Koukkari ja Espoo Basket Teamin Iiro Kerminen. Tappiosta huolimatta EBT on edelleen hyvin mukana sarjan kärkipaikoilla ja seuraavaan otteluun lähdetään taas uudella vaihteella ottaen opiksi tästä pelistä.

 

OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava ottelu 1B-divisioonassa on Malmilla. Paikalliskamppailu Helsingin NMKY – EBT pelataan perjantai-iltana 13.1.2017 Malmin palloiluhallilla klo 18:30 alkaen.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!