Miesten voittoputki jatkui, EBT kaatoi komeasti Karkkilan

12.12.2016

Joshua Gouch (kuva Peter Åhman)
Baboucarr Ceesay donkkaamassa (kuva Peter Åhman)

Espoo Basket Team vieraili perjantaina 9.12.2016 Karkkilassa, jossa vastassa oli KaU Koris. EBT kasvatti voittoputkeaan kolmeen ja nujersi Karkkilan selvin numeroin 60-75 (32-42).

Vuosien varrella Espoo Basket Teamin ja Karkkilan väliset ottelut ovat olleet usein hyvin tasaisia. Voittojen osalta Karkkila on ollut kuitenkin hieman niskan päällä. Nytkin ottelu lähti jälleen tasaisesti käyntiin. Ottelun ensimmäisellä neljänneksellä Janne Kinnunen teki puolet Karkkilan pisteistä ja Cesar Emilio Carapinhan viime sekunnin kolmonen viitoitti jaksovoiton EBT:lle 20-22.

 

Toisella jaksolla Espoo Basket Teamin etumatka kasvoi ja Karkkila ei pystynyt enää oikein vastaamaan EBT:n urheilullisen joukkueen pitkien miesten nopeaan peliin. Karkkilan puolustus alkoi rakoilla ja EBT:n Baboucarr Ceesay ja Joshua Gouch pääsivät esittelemään useamman kerran donkki- ja alley-oop-taitojaan. Puoliajalle mentiin espoolaisten johtaessa 32-42.

 

Puoliajan jälkeen Karkkila vaihtoi puolustusmuodoksi paikan ja pelasi sitä ottelun koko toisen puoliskon. Aluksi paikan murtaminen tuotti Espoo Basket Teamille vähän vaikeuksia, kun joukkue ei ole sarjan parhaimpien kolmosten heittäjien joukossa. EBT sai kuitenkin nopeasti kuvionsa kuntoon ja Karkkilan paikkapuolustus saatiin aika mukavasti murrettua. Neljännellä jaksolla EBT:n heittotarkkuus jälleen hävisi jonnekin. Paremmalla viimeistelyllä voittonumerot olivat olleet suuremmatkin, mutta silti Karkkila kaatui komeasti numeroin 60-75 (32-42).  

 

Espoo Basket Team jatkoi voittojen sarjaa ja pelasi koko joukkueena jälleen hyvän pelin. EBT:n tehokkaimmat olivat nousukunnossa oleva Joshua Gouch, joka jäi vain vähän tripla-tuplasta (27 pistettä, 9 levypalloa ja 7 syöttöä) sekä Baboucarr Ceesay (22 pistettä ja 9 levypalloa). Justice Graham raatoi totutun varmasti ja Iiro Kerminen pelasi mainion ottelun. Karkkilalta onnistuivat Janne Kinnunen, vahvasti pelannut Artturi Nieminen ja tupla-tuplan tehnyt Mike King.

 

OTTELUTILASTO

 

Miehet matkaavat 1B-divisioonan syyskauden päätteeksi Jyväskylään. Ottelu Weikot – EBT pelataan sunnuntai-iltana 18.12.2016 Jyväskylän monitoimitalolla klo 18:30 alkaen.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!