14.1.2018 EBT - Bisons

14.01.2018 Espoo Basket Team – LoKoKo Bisons: 61 - 105 (28 - 56)

Jaksot: 9-36, 19-20, 18-19, 15-30

LoKoKo Bisons toi kansainvälisen luokan tunnelman Espoonlahteen ja vei selvän voiton Espoo Basket Teamista

 

Espoo Basket Team kohtasi sunnuntaina Espoonlahdessa sarjan kärkijoukkueen LoKoko Bisonsin Loimaalta. Hienossa tunnelmassa ja mahtavassa kannustuksessa pelattu ottelu oli Bisonsin hallintaa. Vierailijoiden voitto kirjattiin numeroin 61-105 (28-56).

 

Pitkästä aikaa Espoonlahden urheiluhalliin saatiin kunnon meteliä ja meininkiä. Se viritti molemmat joukkueet hyvään ja vauhdikkaaseen peliin. Pari ensimmäistä minuuttia ottelu pysyi tasaisena, mutta vääjäämättömästi Bisons alkoi mennä menojaan. Ensimmäisellä jaksolla EBT:n puolustus ei oikein toiminut ja varsinkin Bisonsin Tommi Rasin tarkka käsi nakutti vapaista paikoista kovalla prosentilla koreja. Ensimmäinen jakso meni vierailijoille 9-36.

 

Toisella ja kolmannella jaksolla peli tasaantui ja Bisons ei saanut kasvatettua eroa EBT:hen. Espoo Basket Teamin puolustus tiivistyi ja hyökkäyspäässä pallo kiersi paremmin ja löysi myös koriin. Neljäs jakso meni jälleen selkeästi Bisonsille EBT:n pelin hyytyessä Mikko Jantusen viidenteen virheeseen. Bisonsin Joshua Caldwell huudatti yleisöä hienolla donkilla ja komeilla blokeilla. Vierailijat lisäsivät johtoa tasaisesti ja näin pisteet menivät Loimaalle numeroin 61-105.

 

LoKoKo Bisons onnistui koko rosterin laajuudella. Tommi Rasin 29 pistettä oli ottelun komein saldo. Hän yhdessä Esko Salosen ja Sebastian Bookerin kanssa johti peliä ja Joshua Caldwell sekä Petteri Ruutiainen hallitsivat korin alustaa. EBT:n onnistujat olivat Mika Metsämaa, Antti Heiskanen, Roope Kinnunen ja Mikko Jantunen. Heittoprosentteihin ottelu ei ratkennut, mutta jos Bisons heittää kakkoset 66 %:lla (35/53) sisään ja EBT:llä se jää 33 %:iin (15/45), niin otteluita on vaikea voittaa. Saman sarjan toisen joukkueen otteluraporttia lainaten EBT:llä on ensi sunnuntaina taas uusi mahdollisuus raapaista historiankirjoihin yksi voitto lisää. Ei muuta kuin sitä kohti.

 

Ottelun Tahto ratkaisee –pelaajina palkittiin LoKoKo Bisonsin Tommi Rasi ja Espoo Basket Teamin Mika Metsämaa.

 

OTTELUTILASTO

 

Ensi sunnuntaina EBT suuntaa Äänekoskelle, jossa vastassa on Huima. Ottelu Huima – EBT pelataan Äänekosken liikuntatalolla sunnuntaina 21.1.2018 klo 17:00 alkaen.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!

 

Mika Metsämaa (kuva Harri Vallila)
Antti Heiskanen (kuva Harri Vallila)