21.1.2018 Huima - EBT

21.01.2018 Äänekosken Huima – Espoo Basket Team: 75 - 62 (39 - 28)

Jaksot: 19-20, 20-8, 18-21, 18-13

Miehille tappio Äänekoskella, Huima parempi vauhdikkaassa ottelussa

 

Miesten 1B-divisioonassa Espoo Basket Team vieraili sunnuntaina Äänekoskella. Hyvän alun jälkeen EBT sortui yhteen huonoon jaksoon ja huomattavaan määrään pallonmenetyksiä ja näin Huima voitti ottelun lukemin 75-62 (39-28).

 

Molemmat joukkueet lähtivät peliin hyvällä asenteella. Taisteltiinhan tässä ottelussa vielä myös pudotuspelipaikoista. Ottelu lähti käyntiin EBT:n osalta mallikkaasti. EBT johti parin minuutin pelin jälkeen 7-0 ennen kuin Huima pääsi vauhtiin. Vauhdikas ja intensiivinen ensimmäinen neljännes päättyi EBT:n johtaessa 19-20 Matias Leikkosen naulatessa viime sekunneilla kakkosen sisään.

 

Toinen jakso oli EBT:n osalta murheellinen hyökkäyspään osalta. Huiman palloprässi nopean Henry Boydin johdolla aiheutti sen, että EBT:n pallot olivat enemmän seinillä kuin korissa. Ilman hyvää puolustusta EBT olisi ollut enemmänkin tappiolla kuin 39-28 puoliajalle mentäessä.

 

EBT tuli pukukopista kolmannelle jaksolle vähän sekavin tuntein. Huima jatkoi nopeaa peliä ja palloprässiä, mutta EBT:n viisikko Antti Heiskanen, Matias Leikkonen, Tuomas Laine, Mika Metsämaa ja Robert Kankfelt vastasi samalla tavalla. EBT:n aggressiivinen taistelu, puolustusmuotojen vaihdokset ja kova prässi alkoi tuottaa tulosta myös Huiman pallonmenetyksin. Kolmannen jakson päättyessä Huiman johto oli kaventunut kahdeksaan pisteeseen numeroin 57-49, kun aivan viime sekunneilla Huiman Jani Tuoriniemi onnistui vielä kakkosessa.

 

Neljännen jakson alkuun tuli EBT:lle jälleen pallonmenetyksiä ja näin EBT ei päässyt enää aivan lähietäisyydelle vaikka yritystä oli. Konkari Pena Ranta toi Huiman peliin rauhallisuutta EBT:n prässätessä ja aina tarvittaessa hän naulasi kolmosen sisään, jos EBT tuli pisteissä vähän lähemmäksi. Ottelun päättyessä taululla olivat Huiman voittonumerot 75-62. EBT kaatui ottelussa pallonmenetyksiin, joita oli todella paljon, kaiken kaikkiaan 33 kappaletta. Menetysten myötä ei päästy edes yrittämään korintekoa. Myös EBT:n hyökkäyssetit kaipaavat uudistusta tai ainakin sitä, että kuvioissa juoksut ja skriinit ovat oikea-aikaisia ja osuvat kohdalleen. Valitettavasti EBT:n tavaramerkki tällä kaudella, noin 60 pistettä per ottelu, ei yleensä riitä ottelun voittamiseen. Mutta ensi sunnuntaina on jälleen uusi päivä ja seuraavaan otteluun lähdetään taas uudella taisteluilmeellä.

 

OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava ottelu 1B-divisioonassa on ensi sunnuntaina 28.1.2018 kotona Espoonlahden urheiluhallilla. Vieraaksi tulee Hyvinkään Ponteva. Ottelu EBT – HyPo alkaa klo 17:00.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!

 

Antti Heiskanen (kuva Harri Vallila)
Matias Leikkonen (kuva Peter Åhman)