4.2.2018 PuHu - EBT

04.02.2018 PuHu Juniorit – Espoo Basket Team: 82 - 95 (34 - 50)

Jaksot: 19-28, 15-22, 28-21, 20-24

Miehet voittoputkessa – PuHu kaatui sunnuntaina

 

Miesten 1B-divisioonassa Espoo Basket Team vieraili sunnuntaina Vantaalla. Tässä pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa EBT otti rutiinivoiton PuHu Junioreista. Vähän sekavassa pelissä EBT:n voitto tuli lukemin 82-95 (34-50).

 

Ottelu ei ollut mitään koripalloilun juhlaa. Muutamaa välähdystä lukuun ottamatta EBT ei päässyt lähellekään sellaista esitystä kuin oli edellinen voittoisa ottelu HyPoa vastaan. Valmistautuminen ja keskittyminen otteluun oli jäänyt jotenkin puolitiehen. PuHun sijoitus sarjan hännillä ja seitsemän pelaajan rosteri vaikutti varmaankin asiaan, vaikka tällainen pitäisi jättää mielestä pois.

 

Ottelu oli kuitenkin koko ajan Espoo Basket Teamin hallussa. PuHu pääsi pari kertaa EBT:n löysähkön pelailun vuoksi ihan kantaan ensin 15 minuutin kohdalla tilanteeseen 29-33 ja sitten vielä 32 minuutilla lukemiin 68-73. Espoo Basket Teamin 30 pallonmenetystä sarjan viimeiselle joukkueelle on liikaa. PuHu menetti pallon 17 kertaa eli lähes puolet vähemmän. Lisäksi PuHulla pallonriistoja oli 18 kpl, kun EBT:llä ne jäivät vain yhdeksään. Oli ottelussa toki valoisiakin hetkiä. Sekavuutta peliin toi se, että EBT:n viisikot pelasivat epätasaisesti. Ensin vedettiin iso johto ja sen jälkeen seuraava viisikko antoi taas PuHun tulla takaisin peliin. Neljännen jakson lopun ryhdistäytymisen jälkeen EBT:n voittonumerot olivat 82-95 ja näin EBT on ensimmäistä kertaa tällä kaudella voittoputkessa!

 

Espoo Basket Teamin puolelta ottelun hahmo oli Tuomas Laine. Hän teki näyttävät 30 pistettä, otti 7 levypalloa ja riisti pallon 7 kertaa. Myös Roy Hinkkasen heitto kulki vanhassa kotisalissaan, tuloksena 19 pistettä. Antti Heiskanen raatoi ansiokkaasti kentällä ja siinä sivussa antoi 6 koriin johtanutta syöttöä. PuHun tehokkain oli Joni Salmi tehden 20 pistettä. Pitkä Fedriko Fedriko blokkasi komeasti neljä Espoo Basket Teamin korintekoyritystä. Mutta voitto on aina voitto ja siitä iloiten on hyvä laittaa katseet tulevaisuuteen. EBT:llä on ensi sunnuntaina tärkeä ottelu, johon lähdetään taas uudella taisteluilmeellä.

 

OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava ottelu 1B-divisioonassa on ensi sunnuntaina 11.2.2018 kotona Espoonlahden urheiluhallilla. Ottelu EBT – Karkkila alkaa klo 17:00.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!

 

Roy Hinkkanen (kuva Harri Vallila)
Tuomas Laine (kuva Harri Vallila)