osa 5

Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin voittanut Espoo Team kaudella 2008-09.
EBT Akatemian historian ensimmäinen joukkue kaudella 2008-09.

Suomen mestaruus ja nousu naisten 1-divisioonaan


2008-09

Kausi oli Espoo Teamiltä huippusuoritus. Joukkue voitti tuplan, eli Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin. SM-finaaleissa kaatui runkosarjan voittanut ja vain yhden tappion kokenut Lappeenrannan Catz otteluvoitoin 3-1. Mestaruuden ratkaisseessa 4. SM-finaalissa Tapiolan urheiluhalli oli ääriään myöten täynnä. Mestaruuden ratkaisupelaajina olivat Susanna Rinta, Siiri Nuutinen ja Henna Salomaa sekä amerikkalaisvahvistukset Ashley Haynes, Whitney Allen ja Megan Griffith. Joukkueen päävalmentajana toimi Ilpo Rantanen.

EBT Akatemian kausi naisten 2-divisioonassa sujui hyvin ja joukkue pääsi tavoitteidensa mukaisesti 1-divisioonan nousukarsintoihin. Tällä kertaa nousu jäi kuitenkin vielä haaveeksi. Joukkueen päävalmentajana toimi Teemu Adler ja joukkueenjohtajana Nora Grönholm.

2009-10

Mestaruuskauden jälkeen joukkueen päävalmentajaksi nousi Mikko Larkas. Joukkue vahvistui Niina Laaksosella ja Venlakaisa Höltällä. Amerikkalaisvahvistusten kanssa oli loukkaantumishuolia ja kauden lopussa joukkueessa pelasi enää Whitney Allen, aikaisemmin myös Ashley Haynes ja Carrie Biemer. Kauden saldona oli kuitenkin SM-sarjassa hienosti pronssia ja Suomen Cupissa hopeaa.

Mikko Asikaisen komennossa pelannut EBT Akatemia voitti naisten 2-divisioonan runkosarjan komeasti 21 voitolla ja vain yhdellä tappiolla. 1-divisioonan karsinnat Espoonlahden hallilla sujuivat upeasti ja joukkue nousi puhtaalla pelillä naisten 1-divisioonaan.