Seurainfo

EBT on Nuoren Suomen ja Koripalloliiton sinettiseura

 

EBT on menestynyt hyvin Suomen Koripalloliiton jäsenseurojen toiminnan laatua ja laajuutta mittaavassa Kultainen Kori -seurakilpailussa. Kaudella 2006-07 ja 2007-08 EBT sijoittui kisassa toiseksi ja kaudella 2008-09 kolmanneksi.

 

 

Espoo Basket Team (EBT) on Suomen Koripalloliiton jäsenseura. EBT on Espoon Akilleksen ja EPS-Basketin fuusiona vuonna 1993 perustettu koripallon erikoisseura. Seura järjestää lasten, nuorten ja aikuisten koripallotoimintaa, niin harraste-, kilpa- kuin huipputasolla. Seuran toiminta-alueena on koko Espoo, mutta päätoiminta-alueet ovat Suur-Espoonlahti, Matinkylä-Olari ja Espoon keskus. Myös Kirkkonummelta on paljon pelaajia mukana seuran toiminnassa.

Jäsenmäärä

Seuran toimintaan osallistuu vuosittain 600 pelaajaa, joista 100 harrastaa seuran tenavaputkessa, 300 juniorijoukkueissa ja 130 aikuisjoukkueissa. Valmentajia seurassa on 60 ja joukkueiden taustoissa työskentelee satoja ihmisiä.

Toiminnan tavoite

Seuran tavoitteena on tarjota kaikille jäsenilleen mahdollisuus harrastaa liikuntaa ja koripalloa taitojensa ja tavoitteidensa puitteissa ja siten kasvattaa fyysisesti ja psyykkisesti hyvinvoivia kansalaisia.

Toiminnan perusperiaatteet

Seura tarjoaa kaiken ikäisille ja tasoisille mahdollisuuden harrastaa koripalloa hyvässä ja turvallisessa ympäristössä. Tavoitteena on tehdä seuran jäsenille koripallosta ja liikunnasta läpi elämänkaaren kestävä harrastus. Kasvamalla omassa kotiseurassa ja kulkemalla seuran pelaajan polkua kasvetaan ns. EBT:läisyyteen.

Seuran jäsenet, pelaajat, valmentajat ja vanhemmat muodostavat ison yhteisön, jossa kaikki ovat tasavertaisia ja yhtä tärkeitä. Seura kasvattaa uudet seuratoimijat itse omista junioripelaajistaan ja pelaajien vanhemmista. Seuran kasvatit jäävät junioriuransa jälkeen mukaan seuran toimintaan aikuispelaajina, valmentajina, erotuomareina, seuratyöntekijöinä tai omien koripalloa harrastavien lastensa vanhempina. Seura tarjoaa juniorien vanhemmille ainutlaatuisen mahdollisuuden olla aktiivisesti mukana tukemassa omien lastensa ja heidän kavereidensa harrastusta.

Seura ei ota velkaa, vaan toiminta rakentuu vahvan talkootoiminnan varaan. Kaikkien osallistumisella ja hyvällä yhteistyöllä saadaan aikaan paljon enemmän. Yhteiset tavoitteet, iloisuus ja tekemisen riemu ohjaavat toimintaa ja myönteisellä ja kannustavalla ilmapiirillä saadaan aikaan parhaimmat tulokset.

Seuran arvot

Kasvatuksellisuus
Haluamme tarjota hyvän ja turvallisen toimintaympäristön, joka tukee lasten ja nuorten kokonaisvaltaista kasvua ja kehitystä.

Yhteisöllisyys
Haluamme, että jokainen toiminnassamme mukana oleva tuntee ylpeyttä seurastamme. Edustusjoukkueiden ottelut, leirit, turnaukset, tilaisuudet ja yli joukkuerajojen järjestettävä toiminta vahvistaa yhteishenkeämme. Pelaajien vanhemmat ovat myös olennainen osa seuraamme.

Suvaitsevaisuus
Haluamme, että jokainen ikään, kokoon, taitoon tai sukupuoleen katsomatta kokee olevansa tärkeä osa seuraamme. Erilaisuus on voimaa. Koripallo on monikulttuurinen peli.

Vastuullisuus
Haluamme, että jokainen toiminnassa mukana oleva tuo oman, pienenkin, panoksensa toimintaan. Luotettavuus ja yhteisten sääntöjen noudattaminen synnyttää turvallisuutta.