Vanhemmille

 

Aloita oma korisharrastus

 

Tarjoamme myös vanhemmille mahdollisuuden harrastaa koripalloa ja muuta liikuntaa. Moni EBT:n vanhempi pelaa seuran aikuisten harrasteporukoissa tai erityisesti äideille ja isille tarkoitetuissa Mamma- ja Äijä- joukkueissa.

 

EBT:n tavoitteena on koulutettujen ohjaajien sekä lasten ja nuorten vanhempien tuella kasvattaa lapsia elinikäiseen liikunta- tai koripalloharrastukseen. Haluamme tarjota kaiken ikäisille ja tasoisille mahdollisuuden koripallon harrastamiseen viihtyisässä ja turvallisessa ympäristössä.

Tarjoamme Sinulle ainutlaatuista mahdollisuutta tukea oman lapsesi ja hänen kavereidensa koripalloharrastusta yhdessä muiden aikuisten kanssa. Tehtäviä on monenlaisia, mutta yhteistä niille kaikille on seuran pelaajien kasvun tukeminen.

Koripalloharrastus edistää lapsen henkistä hyvinvointia, kuten tunteiden käsittelytaitoja, itsetuntoa, sosiaalisia taitoja ja kykyä ottaa vastuuta. Se edistää myös fyysistä hyvinvointia, terveyttä ja monipuolisia liikkumisen taitoja. Uskomme vahvasti, että koripalloharrastus lapsena ja nuorena innostaa elinikäiseen liikkumiseen ja itsestä huolehtimiseen.

Tavoitteemme ovat yhteisiä ja toiminen lasten ja nuorten harrastustoiminnan parissa on palkitsevaa ja antoisaa. Seuratoiminta on parasta ennalta ehkäisevää nuorisotyötä. Tervetuloa mukaan tukemaan lapsesi ja hänen kavereidensa harrastusta hyvässä seurassa!

Hyvä tietää!

Jokaisen menestyvän joukkueen takana on toimiva taustaorganisaatio

Varmista heti harrastuksen alkuvaiheessa, että omat yhteystietosi ovat joukkueenjohtajan tiedossa ja että pääset joukkueen ja seuran tiedotuksen piiriin. Jokaiselle joukkueelle muodostetaan pelaajien vanhemmista taustaorganisaatio, joka koostuu mm. joukkueenjohtajasta, yhdyshenkilöstä, taloudenhoitajasta ja huoltajasta. Vanhemmat ovat myös tervetulleita mukaan valmennus-, kuljetus-, toimitsija- ja buffettehtäviin.

Parhaiten pääset mukaan joukkueen toiminnan tukemiseen ottamalla yhteyttä joukkueenjohtajaan sekä osallistumalla joukkueen vanhempainkokouksiin.

Tutustu seuran laatukäsikirjaan

EBT:n toiminta ja tavoitteet on esitelty tarkemmin seuran laatukäsikirjassa. Kirjaan kannattaa tutustua heti lapsesi harrastuksen alkuaikoina. Laatukäsikirja toimii mm. joukkueen taustahenkilöiden työvälineenä.

Osallistu joukkueen pelisääntöjen laadintaan

Pelisääntökeskustelujen tarkoituksena on, että vanhemmat ja valmentajat kokoontuvat yhdessä pohtimaan lasten liikunnan arvomaailmaa, lasten parhaaksi. Tavoitteena on sopia ja kirjata ryhmän aikuisia koskevat toimintamallit eli pelisäännöt. Tämä vahvistaa ja kehittää joukkueen toimintaa.

Valmentajaksi tai seurajohtoon?

Seuran 60-henkinen valmentajakunta muodostuu pääosin seuran kasvateista ja pelaajien vanhemmista. Koripallo- ja liikuntataustaiset vanhemmat ovat tervetulleita mukaan valmennustehtäviin. Seuran valmennustoiminta on esitelty tarkemmin seuran laatukäsikirjassa.

EBT:n seurajohto (hallitus ja jaokset) rakentuvat pääosin pelaajien vanhemmista. Tavoitteena on, että joukkueiden taustoista löydetään vuosittain 2-4 uutta vanhempaa toimimaan seurajohdollisissa tehtävissä. Tällä turvataan toiminnan jatkuvuus sekä mahdollistetaan seuran kehittyminen.